Проект на УСАИД – Партнерство за Подобра Бизнис Регулатива

Project Description

ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал, како договорна страна на Проектот на УСАИД ,,Партнерство за подобра бизнис регулатива", ќе ги води и координира активностите обезбедувајќи совпаѓање на целите и дадените решенија со најитните проблеми на малите и средните претпријатија (МСПа) поврзани со придржување до регулативата на национално ниво. За да ја спроведе таа цел, ЕПИ ЦЕНТАР потпиша договор со три комори: Стопанска комора на Македонија, ИКТ трговска комора - МАСИТ и Стопанска комора на Северо-Западна Македонија.

Овие комори се познати претставници на бизнис заедницата, со одлична евиденција во претставување на интересите на МСПа  како и по спроведување на бројни активности со цел да се подобри бизнис средината во земјата.

Целта на Проектот беше да се реализираат две поставени задачи, имено;

Задача 1Да се подобри сообразеноста со правните барања на микро и малите бизниси низ целата држава.

Задача 2Да се ангажираат бизнис организациите во еден конструктивен дијалог за рационализирање на регулавивите.

Прочитајте повеќе за проектот на следниот линк:  https://www.usaid.gov/macedonia/fact-sheets/partnership-better-business-regulation

 

 Информациите објавени на оваа веб страна не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на САД за Меѓународен Развој ниту на Владата на САД. За повеќе информации за работата на УСАИД во Македонија, посетете ги следните веб-страни USAID Macedonia Website  и USAID Macedonia Facebook

Project Details

  • Имплементација и дизајн на проекти
  • USAID
  • 31-12-2020
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.