Обука за крајните и водечки корисници во Македонија за спроведување на проекти во рамките на прекуг

Project Description

ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал беше ангажиран од Министерството за локална самоуправа во Македонија да подготви содржина и материјал за обука, како и да обезбеди курс за обука за олеснување за процедурите на системот за контрола на прво ниво (FLC) што се воспоставува во земјата , со главен акцент на постапките за означување, верификација и сертификација на FLC.

Обуката имаше за цел да ги комбинира знаењата со вештините, особено, изложувајќи ги корисниците на низа алатки и практично олеснување, вклучително и обезбедување на знаење за примена на постапката и назначување на FLC контролор, како и дискутирање за активности што следат за олеснета документација со цел да се даде можност на корисниците да стекнат вештини кои главно се однесуваат на обука на способност да го применат ова знаење, а пред сè, да ги извршуваат сите предвидени задачи на Проектот без одлагање и / или ограничувања.

Обуките се одвиваа на 4 различни локации, опфатени во рамките на квалификуваната област на Програмата во Македонија: Гевгелија, опфаќајќи го Југоисточниот плански регион; Кавадарци, што го опфаќа на Вардарскиот плански регион; Битола, што го покрива Пелагонискиот плански регион; Охрид, кој го покрива Југозападниот плански регион.

Project Details

  • Јавно Приватно Партнерство
  • Министерство за локална самоуправа
  • 31-01-2019
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.