Надворешен Преглед и Планирање на Проект за Конзервација на Пелистер

Project Description

ЕПИЦЕНТАР потпиша договор со швајцарската агенција за развој и соработка (ШАРС) за обезбедување на надворешен преглед и планирање на Проектот за периодот 2005-2006 год.

Мисијата на целите на надворешниот преглед и планирањето беа:

  • Да се оцени постигнувањето на Проектот вклучувајќи ги зацртаните планови до крајот на 2006 год.
  • Да се соберат потребните информации за донесување стратешки одлуки во однос на можна наредна фаза.
  • Да се најдат најбитните точки во кои поддршката на ШАРС е најбитна во наредните шест години во Пелистерско-Преспанскиот регион.
  • Да се формулираат главните чекори, методологијата, пристапот и структурата со вклучување на клучните партнери во импленентација на договорот.

Во процесот исто така беа вклучени релевантни документи, учества, оценки и планирање на работилници.

Експерти вклучени во Проектот:

  • Еден експерт за евалуација и преглед

Project Details

  • Јавно Приватно Партнерство
  • SDC (Swiss Agency for Development and Cooperation)
  • 19-06-2006
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.