Студија за Јавно-Приватно Партнерство за Конструкција и Реконструкција на Студентски Домови во Макед

Project Description

ЕПИЦЕНТАР беше ангажиран од Министерството за Образование и Наука да припреми физибилити студија за јавно-приватно партнерство за конструкција и реконструкција на студентски домови во Македонија. Студијата дава опис на тековната и планираната ситуација во студентските домови во земјава и предлага модел за јавни-приватни партнерства за различни сценарија за инврестирање.

Студијата вклучува:

 • Домување на студентите во Република Македонија; студенти и универзитети во Република Македонија
 • Сместување на студентите во  студентски домови во Р. Македонија
 • Инвестирање во студентските домови: јавно-приватно партнерство
 • Закон за јавно-приватно партнерство: модели на јавно-приватно партнерство (ЈПП)
 • Препорачани ЈПП модели за нови студентски домови во Македонија
 • Процес на тендер; изградба на ноди студентски домови
 • Локација, големина и дизајн
 • Трошоци и цени; менаџирање со студентските домови
 • Студентски ваучери; финансиски модел на студентски дом за 1500 студенти
 • Реконструкција на постојните студентски домови во Македонија

Експерти вклучени во студијата:

 • 2 експерти за ЈПП
 • 1 правен експерт за ЈПП

Project Details

 • Јавно Приватно Партнерство
 • Ministry of Education and Science, Macedonia
 • 08-03-2011
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.