Процена на Вредносните Синџири во Косово

Project Description

ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал беше ангажиран да направи домашен профил на секој од следниве тековни и потенцијални хортикултурни вредносни синџири (ВСи): јаболка, столно грозје, корнишони и краставици, бобинки, зелена салата и цикорија, киви, шафрон, аспарагус...

Со употреба на овие профили, ЕПИ ЦЕНТАР  направи долгорочни проценки на вредносните синџири што ќе помогне во одредување на интервенции во предложените активности за петте клучни вредносни синџири кои се од моментален интерес за NOA. Интервенциите ќе бидат подредени по приоритет и оние со поголема предност ќе имаат најголемо влијание на промовирање на одржлив, широко опфатен и физибилен економски раст.

ЕПИ ЦЕНТАР спроведе опсежно секундарно истражување со употреба на широк спектар од ресурси за развој и можност за проширување на бараните информации

ЕПИ ЦЕНТАР спроведе ВС проценка на петте примани долгорочни ВСи на NOA, т.е. јаболка, столно грозје, корнишони/краставици, бобинки и марула.

Project Details

  • Истражувачки студии и анализа на пазарот
  • Tetra Tech ARD
  • 03-11-2014
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.