БЛОГ

Претставници на „Партнерство и градење на капацитети, пат до одржлив развој” одржаа средба со Константин Георгиевски градоначалник на општина Охрид и секторот за туризам од оваа локална

...

Косово е еден од најзначајните трговски партнери на Северна Македонија со постојан раст во размената во изминатите години, а значајно е тоа што македонскиот извоз е во

...

Професионално изработено CV не е гаранција дека ќе ве повикаат на интервју за работа, ниту пак дека ќе ја добиете посакуваната работа, но направените грешки секако нема воопшто да ви помогнат,

...

Во рамки на проектот „Партнерство и градење на капацитети, пат до одржлив развој“ Центарот за развој на Јабланичкиот и Пчињскиот регион, денес и утре, во Скопје одржува работилница за

...

Гај Кавасаки е еден од првите програмери и софтверски инженери кој работал за Стив Џобс и за многу значајни проекти како Apple II и Macintosh компјутерите. Во таа ера, на крајот на 80-тите и

...

Компаниите ќе може да аплицираат според изменетиот Закон за финансиска поддршка со тоа што договорите ќе треба да се склучат до 30 јуни, како рок кој бил на сила и лани. Во периодот кој што ќе се

...

ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал започна со изработка на Студија за одржливо искористување на органскиот отпад во Вардарскиот плански регион со главен фокус на отпадот кој се

...

Функционирањето на модерните паметни телефони прави се потешко вработените да се исклучат од електронските сервиси за комуникација по завршување на работното време, како и во текот на викендите,

...

Четврток и петок се прогласени за денови на жалост, по трагичната сообраќајна несреќа на патот Скопје-Тетово во која животот го загубија 14 луѓе, а над 30 се повредени, од кои дел се во критична

...

Каков е амбиентот за младите во Македонија за водење на бизнис, учествувајте во истражувањето и дадете го вашиот придонес во анкетата чија цел има да постави јасни периметри за објективните

...

Јавно-приватното партнерство е заедничко вложување помеѓу владините служби како јавен партнер и приватните бизниси. Доколку пред вас претстои можност да започнете проект преку моделот на

...

Во интервју со Љубомир Димовски директор на Епи Центар Интернационал, разговараме за листите за проверка на усогласеноста на компаниите со законските прописи и барања. Овие check листи се

...

Кога го проширувате вашиот тим и давате шанси на нови вработени, не секогаш стекнатото искуство и преголемата доверба на кандидатите може да биде продуктивно или гаранција дека истите ќе

...

Со стартот на новата година имате доволно време да креирате квалитетен бизнис план и да ги реализирате идеите за нов стартап кој би го активирале на домашно или глобално ниво. Спојот на

...

Семинарот за финансиско управување за корисниците на проекти во рамки на Интерег ИПА програмата за прекугранична соработка со Грција 2014-2020 успешно се спроведе во четири региони во Република

...

Лука Булатовиќ, сопственик на црногорската туристичката агенција „Експлорер“ беше еден од учесниците на Форумот за стратешки развој на туризмот на кој истакна

...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски во интервју за агрегатниот портал Бизнис регулатива вели дека инспекцискиот надзор треба да биде најпрво едукативен и да се

...

Терминот „консултант“ со бришењето на границите меѓу опфатот на различни видови на професии создаде простор за се поголем број на советници да се нарекуваат себеси консултанти и да нудат

...

Веќе трета година Македонија нема донесено стратегија за туризмот која се уште е во нацрт верзија. Без јасна насока како да се обезбеди развој на секторот не може да се решат актуелните проблеми

...

На Форумот за стратешки развој на туризмот кој се одржа во Охрид учесниците во расправата истакнаа повеќе причини зошто оваа стопанска гранка во Македонија не бележи

...
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.